Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2010 » Май » 11 » Чебуреки
|
ІнгредієнтиДля тіста:
2 склянки борошна
2 ст. ложки ростить. масла
сіль
1 склянку окропу
Начинка № 1:
м'ясо
ст. ложка томатної пасти (або томатний сік)
1 велика цибулина
зелень
сіль спеції за
Начинка № 2
м'ясо
1 велика цибулина
кефір
зелень
сіль спеції
Спосіб приготуванняРецептів цього чудового й усіма улюбленої страви на сайті дуже багато. Але з деяких пір я роблю чебуреки, використовуючи дуже простий рецепт. Історію цього рецепту я вже згадувала на сторінці Людмили. З вашого дозволу повторюся: Одного разу, компанією ми поверталися з лісу, всі запаси були з'їдені, на свіжому повітрі апетит звірячий. З шумом і гамором запали в електричку, а тут бабуля з чебуреками, купили ми у неї все, Мммммм - це були найсмачніші чебуреки в моєму житті, бабусю захвалити і вона, розімлілі від похвали, видала всі секрети. Потім я багато разів за цим рецептом смажила чебуреки і з вдячністю згадувала добру жінку.
Робимо заварне тісто дуже простим способом. :
2 склянки борошна висипати в миску
2 ложки рослинної олії влити туди ж
додати дрібку солі
влити склянку крутого окропу і швиденько перемішати ложкою
трохи охолоне, продовжувати замішувати руками
накрити серветкою і дати постояти, до повного охолодження
Приготувати начинку:
м'ясо, у мене була свинина, подрібнити в м'ясорубці
цибулину дрібно порізати і підсмажити
додати томатну пасту або сік
якщо начинка вийти густе, злегка розбавити водою
посолити, поперчити, додати дрібно порізану петрушку і будь-які спеції на ваш смак
з такою начинкою я робила чебуреки багато разів.
В инете вичитала ще іншу начинку, яку сьогодні вирішила випробувати:
1 сиру велику цибулину подрібнити в м'ясорубці
м'ясо змішати з цибулею
додати кефір
посолити, додати зелень петрушки і спеції
дати трохи постояти, що б кефір подружився з м'ясом.
Все готово! Тісто розгортають, вирізаємо кружечки вашої улюбленої величини, накладаємо начинку, звертаємо і защипувати, акуратно випускаючи повітря з чебурека. Смажимо.
Я смажила на сковороді, в рослинній олії.
Чебуреки вийшли хрусткі зверху і ніжні й соковиті всередині. Рекомендую
Приємного апетиту.
З теплом, Мила!
Про рецептіТісто, при всій своїй простоті, виходить ніжне і еластичне. Добре розкочується. Зверху дає хрустку, апетитну корочку. Начінка з кефіром мені сподобалася, вона була більш соковитою.
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 293 |
Добавил: attlon
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
Друзья сайта |
адрес: бухгалтерские продукты мебель портала телекоммуникации товары оборудование. |
|