Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2009 » Август » 9 » негреня
|
Інгредієнти75г маргарину
75г цукру
50г шоколаду (плитковий)
50г муки
25г рідкого шоколаду
1 яйце
цукрова пудра
Для соусу:
50г коричневого цукру
1 столові ложки какао
жменя горіхів
25г цукру + склянку гарячої кави з ромом
Спосіб приготуванняСкористалася рецептом з журналу з програмою телебачення, дуже хотілося спекти Аллін негренятко, але кулінар. ру НЕ откривался. На перший погляд, жодних грубих неточностей в рецепті не було, тому решілась. Дозіровка продуктів була відразу ж подвоєна: з 1 яйця і 50г муки дуже маленький негреня получітся. І довелося скоррегіровать рецепт під наявні в будинку продукти.
Розтираємо розм'якшений маргарин з цукром добела. Добавляем розтоплений шоколад. Тут я довго вагалася, шоколадка в будинку була всього одна. С фундуком. Я про неї забила. Но до моменту випічки негренятко, з'їла б, не раздумивая. Не менше 5 разів я діставала її з шафки, ховала назад, рішуче ставила на стіл банку з какао . . . Повторювати цю процедуру не обов'язково, нічого не вийшло - 1/3 шоколадки була расплавлена. Также була виявлена практично порожня баночка від шоколадного крему (якщо шоколад був з фундуком, чому б не додати аналогічний аромат?) - при ретельному вишкрібання баночки набралася майже столова ложка.
У тісто додаємо яйця і муку. Тщательно вимішуємо.
Змащуємо маслом форму (чим менше форма, тим вище виявиться негреня, у мене 18 см), виливаємо тісто і ставимо в розігріту до 150 градусів духовку приблизно на годину.
Мені було рекомендовано приготувати соус, нагріваючи коричневий цукор з порошком какао. Такого цукру з своїй шафі я не виявила, тому була нагріта столова ложка меду з какао.
Був приготований склянку гарячої кави з ромом. Как писали в журналі, ще до встановлення форми в духовку слід посипати негренятко горіхами, полити соусом і поверх усього залити кофе. На це я не отважілась. Позволіла тесту схопитися, хвилин через 20 негреня сформував корочку на поверхні , ось тоді я і полила его. Но в звернулося близько: кава - дала всмоктатися-соус-потім розклала орехі. Рекомендовалісь горіхи пекан. Іх у мене не било. Билі арахіс і волоські, але були відкинуті за определенію. Із наявного був обраний мигдаль .
Негреня здався готовим вже через 50 мінут. Бил остуджуючи, присипаний цукровою пудрою.
Рекомендації журналу про декорації кожної порції сметаною були пропущені повз вуха . . .
Смачного!
Про рецептіЯкщо у когось виникло питання про соді, можна добавіть. Прі желаніі. Негрітенок був м'який, ніжний, про відсутність соди я не шкодувала.
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 236 |
Добавил: attlon
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
Друзья сайта |
адрес: бухгалтерские продукты мебель портала телекоммуникации товары оборудование. |
|