Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2009 » Август » 18 » шоколадно-банановий чізкейк
20:11 шоколадно-банановий чізкейк |
ІнгредієнтиЗахотілося спекти шоколадний чізкейк, рецептів - море, важко вибрати. От і вирішила з кожного рецепту по-немногу взяти і свою фантазію підключити. Ділюся результатом!
Основа: 150г шоколадного печива (у мене "Ювілейне")
100 г розтопленого вершкового масла
Начинка: 400г сиру
2 яйця
100г гіркого шоколаду (у мене 87%)
100 г цукру
1ч. лож. ванільного цукру
50мл вершків
40мл вершкового лікеру
50г вершкового масла
1ст. лож кукурудзяного борошна
1 банан
дрібка солі
Прикраса: білий шоколад
листочки м'яти
журавлинний сироп за бажанням
Спосіб приготуванняДля основи подрібнити у блендері печиво до дрібної крихти, змішати з маслом. Викласти в змащену форму (d = 20-22см), виліпити бортик і відправити в морозилку, поки робимо начинку.
Відокремити білки від жовтків. Масло, цукор і ванільний цукор збити до білого кольору. Не припиняючи збивати, додати поодинці жовтки. Шоколад розтопити на водяній бані, потім залити туди вершки, лікер і всипати кукурудзяне борошно. Все це влити в суміш олії, цукру та яєць і розмішати. Банан у блендері подрібнити в пюре, додати в отриману масу. Гарненько збити, додати сир і ще раз збити. Білки збити з дрібкою солі і ввести в сирну масу. Добре збити.
На основу торта викласти начинку, розрівняти і пекти при 160 градусах 1 годину (поверхня повинна стати твердою, може навіть почати тріскатися). Залишити чізкейк у вимкненому духовці до повного охолодження. Потім поставити на 4-6 годин у холодильник. При подачі полити сиропом тортик, прикрасити тертим білим шоколадом і листочками м'яти.
Про рецептіВийшло дуже навіть смачно! В оригінальних рецептах в чізкейк потрібна "Філадельфія" або "Рікотта", але я це сиром заміняю. Якщо захочете зробити такий пиріг, то моя порада: кладіть 2 банана, а то шоколад дуже забиває інші смаки. Борошно можна не класти, але без неї начинка не буде такою щільною, зате вийде ніжніше. Сироп найкраще підійде банановий або вишневий (на мій погляд, вишня або банан з шоколадом дуже дружать!). А сир краще спочатку збити окремо, а потім класти в основну масу, а то можуть залишитися крупинки (як у мене).
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 239 |
Добавил: attlon
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
Друзья сайта |
адрес: бухгалтерские продукты мебель портала телекоммуникации товары оборудование. |
|