PickPickPick Понедельник, 28.07.2025, 21:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Мой сайт
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта

Категории раздела
Випічка [211]
Випечка [4]
Салаты [115]
Новости [60]

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Февраль » 24 » безопарний Простий тест та яблучний пиріг
20:16
безопарний Простий тест та яблучний пиріг

Інгредієнти

ДЛЯ ТЕСТУ:
1100 - 1200 борошна вищого сорту (краще Макфа, вона дає ніжне тонке і еластичне тісто)
1 літр рідини (для ніжності я роблю воду навпіл з молоком)
2 пакетика сухих дріжджів (або 50-70 г пачкова)
4 столові ложки цукру
2 чайні ложки солі
4 столові ложки рослинної олії
ДЛЯ ПИРОГОВ:
500 г яблучного густого варення, повидла і т. д. Я свого варення додаю кориці - дух у пирогів відмінний!
1 жовток, сболтанний з водою

Спосіб приготування

Просто безопарний Дріжджове тісто:
Підігріваємо молоко з водою в каструлі. 1 столову ложку молока залишаємо для дріжджів.
В окремому посуді змішуємо 1 столову ложку цукру з дріжджами. Заливаємо теплим молоком, відставляємо в тепле місце для розгону хвилини на три.
У каструлю (в молоко з водою) засипаємо весь цукор, сіль, просіваємо 1кілограмм борошна. На борошно виливаємо підготовлені (пузирящіеся) дріжджі, змішуємо і тільки в кінці замісу ллємо рослинна олія.
Вимішуємо тісто, поки воно не стане відлипати від рук і каструлі. Присипаємо борошном, закриваємо кришкою і ставимо в тепле місце (я в наповнену гарячою водою ванну) на 30 хвилин.
Після цього виявляємо, що тісто збільшилося у два рази, обмінаем його, додаємо 100 г борошна, знову вимішуємо і відставляємо ще на 20 хвилин.
Після цього можна каструлю приносити на стіл і діставати з нього тісто. Я підготовлене тісто не підмішують, просто обмінаю. Звичайно, в ньому трапляються липучим області, але з ними найкраще боротися вже при обробленні на певний виріб. Якщо постійно підмішувати борошно в міру зростання тесту, то воно в результаті стане жорстким.
Отже, забираємо у шматка тесту (не виймаючи все тісто з каструлі!) Потрібну кількість, переносимо його на посипаний борошном стіл, трохи підмішує і формуємо наші вироби. ВСЯ метушня з ТЕСТІВ ПОСІЛА МЕНШЕ 1 ГОДИНИ.
ПИРОГИ:
Розкочують круглу корж товщиною 0,5 - 0,7 см. Викладаємо на середину начинку і защипувати корж верхнім швом.
Красиво укладаємо шов, змащуємо пиріг яйцем і ставимо на лист, застелений папером для випічки. Чекаємо 10 хвилин, прикрашаємо наш пиріг, прикраси теж змащуємо яйцем.
Чекаємо ще 5-10 хвилин (щоб при піднятті тесту в добре розігрітій духовці у нас краю денця не пропустили начинку).
Ставимо пиріг в розігріту до 250-ти градусів духовку на 15-20 хвилин (слідкуйте!)
Виймаємо на тацю, застелений рушником, накриваємо рушником і чекаємо, коли охолоне.

Про рецепті

Папір для випічки, просякнута жиром, дозволяє пирогів легко струшувати з дека, без необхідності брати гаряче виріб в руки - так воно найчастіше й ломается. С зазначеної кількості борошна (і відповідно тесту) в мене вийшло : два яблучних пирога довжиною у дві долоні, 1 яблучний пиріжок-ЇЖАЧОК розміром з чоловічу долоню, два рибника і великий пиріг з брусницею. КОМЕНТАРІ ПО ТЕСТУ. Тісто, замішані таким чином (можливо, зіграло роль і якість борошна), стає ніжним, повітряним, не важким і не жорстким. Готовий виріб зберігається два дні, не втрачаючи властивостей (більше не пробувала, не дають). Шматок пирога з ягодами, розміром з долоню, важить на долоні не більше серветки! Так, і ще: воно, на відміну від опарного здобного тесту, ні за що не втратить форму при випіканні. Борта відкритих пирогів будуть добре тримати всередині себе ягоду, її сік, будь-яке варення. Вони не деформуються і не нароблять підступних порожнеч, через які витече сік . . . Прикраси з такого тесту будуть такими, якими ви їх задумали.
Категория: Випічка | Просмотров: 222 | Добавил: attlon | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск

Календарь
«  Февраль 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архив записей

Друзья сайта
  • адрес: бухгалтерские продукты мебель портала телекоммуникации товары оборудование.

  • Мини-чат


    Copyright MyCorp © 2025Сделать бесплатный сайт с uCoz