Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2010 » Февраль » 24 » безопарний Простий тест та яблучний пиріг
20:16 безопарний Простий тест та яблучний пиріг |
ІнгредієнтиДЛЯ ТЕСТУ:
1100 - 1200 борошна вищого сорту (краще Макфа, вона дає ніжне тонке і еластичне тісто)
1 літр рідини (для ніжності я роблю воду навпіл з молоком)
2 пакетика сухих дріжджів (або 50-70 г пачкова)
4 столові ложки цукру
2 чайні ложки солі
4 столові ложки рослинної олії
ДЛЯ ПИРОГОВ:
500 г яблучного густого варення, повидла і т. д. Я свого варення додаю кориці - дух у пирогів відмінний!
1 жовток, сболтанний з водою
Спосіб приготуванняПросто безопарний Дріжджове тісто:
Підігріваємо молоко з водою в каструлі. 1 столову ложку молока залишаємо для дріжджів.
В окремому посуді змішуємо 1 столову ложку цукру з дріжджами. Заливаємо теплим молоком, відставляємо в тепле місце для розгону хвилини на три.
У каструлю (в молоко з водою) засипаємо весь цукор, сіль, просіваємо 1кілограмм борошна. На борошно виливаємо підготовлені (пузирящіеся) дріжджі, змішуємо і тільки в кінці замісу ллємо рослинна олія.
Вимішуємо тісто, поки воно не стане відлипати від рук і каструлі. Присипаємо борошном, закриваємо кришкою і ставимо в тепле місце (я в наповнену гарячою водою ванну) на 30 хвилин.
Після цього виявляємо, що тісто збільшилося у два рази, обмінаем його, додаємо 100 г борошна, знову вимішуємо і відставляємо ще на 20 хвилин.
Після цього можна каструлю приносити на стіл і діставати з нього тісто. Я підготовлене тісто не підмішують, просто обмінаю. Звичайно, в ньому трапляються липучим області, але з ними найкраще боротися вже при обробленні на певний виріб. Якщо постійно підмішувати борошно в міру зростання тесту, то воно в результаті стане жорстким.
Отже, забираємо у шматка тесту (не виймаючи все тісто з каструлі!) Потрібну кількість, переносимо його на посипаний борошном стіл, трохи підмішує і формуємо наші вироби. ВСЯ метушня з ТЕСТІВ ПОСІЛА МЕНШЕ 1 ГОДИНИ.
ПИРОГИ:
Розкочують круглу корж товщиною 0,5 - 0,7 см. Викладаємо на середину начинку і защипувати корж верхнім швом.
Красиво укладаємо шов, змащуємо пиріг яйцем і ставимо на лист, застелений папером для випічки. Чекаємо 10 хвилин, прикрашаємо наш пиріг, прикраси теж змащуємо яйцем.
Чекаємо ще 5-10 хвилин (щоб при піднятті тесту в добре розігрітій духовці у нас краю денця не пропустили начинку).
Ставимо пиріг в розігріту до 250-ти градусів духовку на 15-20 хвилин (слідкуйте!)
Виймаємо на тацю, застелений рушником, накриваємо рушником і чекаємо, коли охолоне.
Про рецептіПапір для випічки, просякнута жиром, дозволяє пирогів легко струшувати з дека, без необхідності брати гаряче виріб в руки - так воно найчастіше й ломается. С зазначеної кількості борошна (і відповідно тесту) в мене вийшло : два яблучних пирога довжиною у дві долоні, 1 яблучний пиріжок-ЇЖАЧОК розміром з чоловічу долоню, два рибника і великий пиріг з брусницею. КОМЕНТАРІ ПО ТЕСТУ. Тісто, замішані таким чином (можливо, зіграло роль і якість борошна), стає ніжним, повітряним, не важким і не жорстким. Готовий виріб зберігається два дні, не втрачаючи властивостей (більше не пробувала, не дають). Шматок пирога з ягодами, розміром з долоню, важить на долоні не більше серветки! Так, і ще: воно, на відміну від опарного здобного тесту, ні за що не втратить форму при випіканні. Борта відкритих пирогів будуть добре тримати всередині себе ягоду, її сік, будь-яке варення. Вони не деформуються і не нароблять підступних порожнеч, через які витече сік . . . Прикраси з такого тесту будуть такими, якими ви їх задумали.
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 222 |
Добавил: attlon
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
Друзья сайта |
адрес: бухгалтерские продукты мебель портала телекоммуникации товары оборудование. |
|