Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2010 » Апрель » 18 » Гарбузова пряники
|
ІнгредієнтиБорошно 180 гр.
Вівсяні пластівці 30 гр.
Розпушувач 1 ч. л.
Сіль 1/4 ч. л.
Кориця мелена 1/2 ч. л
Мускатний горіх, гвоздика, імбир мелені по 1/4 ч. л.
Волоські горіхи 60 гр.
Свіжа гарбуз 250 гр.
1 яйце і 1 жовток.
Коричневий цукор 150 гр.
Маргарин 60 гр.
Молоко 60 мл.
Спосіб приготуванняГарбуз подрібнити в пюре. Я її спочатку натерла, злегка віджати, а потім прокрутила у блендері.
Горіхи злегка підсмажити на сухій сковорідці або в духовці до появи приємного запаху, порубати.
Духовку розігріти до 170-180 гр. Форму змастити олією.
Розм'якшений маргарин (кімнатної температури) розтерти з цукром, додати яйця, сіль спеції, збити міксером. Цукор можна взяти і звичайний, тільки, мабуть, трохи менше, мені здається, що він солодший. Молоко і гарбуз додати до суміші, перемішати до однорідності.
Борошно просіяти з розпушувачем, поступово додати до суміші, гарненько вимішуючи, наприкінці я трохи збила міксером на мінімальній швидкості. В останню чергу додати вівсяні пластівці і горіхи, ще раз перемішати.
Вилити тісто у форму. Випікати, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою (суха - значить готове).
Я пекла на 2 знизу рівні духовки (з 5 можливих). Корж майже не піднімається, печеться досить довго (в мене приблизно 50 хвилин). В останні 10 хвилин я зробила жар побільше, хотілося, щоб вийшла корочка.
Витягнути з духовки, остудити на решітці. Дати деньок настоятися. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Про рецептіПісля дієти у мене залишилася гарбуз, захотілося спекти який-небудь кексік, в Інтернеті знайшла рецепт «вологого гарбузового кексу», вирішила спробувати, але внесла невеликі зміни. По-перше, зменшила кількість інгредієнтів (готовий продукт виявився досить немаленьким), по-друге, оскільки я не дуже люблю випічку на рослинній олії, замінила його маргарином. Тростинний цукор у мене виявився дуже темним, майже чорним, тому і кекс вийшов набагато темніше оригіналу. Ну і, нарешті, кексом я цей твір назвати не ризикнула б, оскільки тісто вийшло дійсно волога, скоріше це було схоже на ковріжку. Половіну пиріжка відтягла на роботу. Ніхто з товаришів по службі гарбуза в тесті не запідозрив, схомячілі частування за одним разом - сподобалося, значить . . .
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 203 |
Добавил: attlon
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
Друзья сайта |
адрес: бухгалтерские продукты мебель портала телекоммуникации товары оборудование. |
|