PickPickPick Четверг, 03.07.2025, 19:32
Приветствую Вас Гость | RSS
Мой сайт
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта

Категории раздела
Випічка [211]
Випечка [4]
Салаты [115]
Новости [60]

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Апрель » 18 » Гарбузова пряники
20:54
Гарбузова пряники

Інгредієнти

Борошно 180 гр.
Вівсяні пластівці 30 гр.
Розпушувач 1 ч. л.
Сіль 1/4 ч. л.
Кориця мелена 1/2 ч. л
Мускатний горіх, гвоздика, імбир мелені по 1/4 ч. л.
Волоські горіхи 60 гр.
Свіжа гарбуз 250 гр.
1 яйце і 1 жовток.
Коричневий цукор 150 гр.
Маргарин 60 гр.
Молоко 60 мл.

Спосіб приготування

Гарбуз подрібнити в пюре. Я її спочатку натерла, злегка віджати, а потім прокрутила у блендері.
Горіхи злегка підсмажити на сухій сковорідці або в духовці до появи приємного запаху, порубати.
Духовку розігріти до 170-180 гр. Форму змастити олією.
Розм'якшений маргарин (кімнатної температури) розтерти з цукром, додати яйця, сіль спеції, збити міксером. Цукор можна взяти і звичайний, тільки, мабуть, трохи менше, мені здається, що він солодший. Молоко і гарбуз додати до суміші, перемішати до однорідності.
Борошно просіяти з розпушувачем, поступово додати до суміші, гарненько вимішуючи, наприкінці я трохи збила міксером на мінімальній швидкості. В останню чергу додати вівсяні пластівці і горіхи, ще раз перемішати.
Вилити тісто у форму. Випікати, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою (суха - значить готове).
Я пекла на 2 знизу рівні духовки (з 5 можливих). Корж майже не піднімається, печеться досить довго (в мене приблизно 50 хвилин). В останні 10 хвилин я зробила жар побільше, хотілося, щоб вийшла корочка.
Витягнути з духовки, остудити на решітці. Дати деньок настоятися. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Про рецепті

Після дієти у мене залишилася гарбуз, захотілося спекти який-небудь кексік, в Інтернеті знайшла рецепт «вологого гарбузового кексу», вирішила спробувати, але внесла невеликі зміни. По-перше, зменшила кількість інгредієнтів (готовий продукт виявився досить немаленьким), по-друге, оскільки я не дуже люблю випічку на рослинній олії, замінила його маргарином. Тростинний цукор у мене виявився дуже темним, майже чорним, тому і кекс вийшов набагато темніше оригіналу. Ну і, нарешті, кексом я цей твір назвати не ризикнула б, оскільки тісто вийшло дійсно волога, скоріше це було схоже на ковріжку. Половіну пиріжка відтягла на роботу. Ніхто з товаришів по службі гарбуза в тесті не запідозрив, схомячілі частування за одним разом - сподобалося, значить . . .
Категория: Випічка | Просмотров: 203 | Добавил: attlon | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск

Календарь
«  Апрель 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

Друзья сайта
  • адрес: бухгалтерские продукты мебель портала телекоммуникации товары оборудование.

  • Мини-чат


    Copyright MyCorp © 2025Сделать бесплатный сайт с uCoz