PickPickPick Суббота, 19.07.2025, 11:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Мой сайт
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта

Категории раздела
Випічка [211]
Випечка [4]
Салаты [115]
Новости [60]

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Июнь » 27 » Тірольський ПИРІГ
23:11
Тірольський ПИРІГ

Інгредієнти

МАСЛЯНІ БІСКВІТ:
2,5 склянки борошна
300 г вершкового масла
300 г цукру
6 яєць
1 пакетик ваніліну
1 пакетик розпушувача
Прянощі:
0,5 чайної ложки кориці
0,3 чайної ложки меленого кардамона
6 нирок гвоздики
2 столові ложки коньяку
НАЧИНКА:
Вишня заморожена (або інша ягода, шматочки фруктів і т. д. )

Спосіб приготування

Розігріваємо духовку до 100 градусів.
Масло розм'якшує, ретельно розминаємо, додаємо цукор, ванільний цукор і розпушувач. Збиваємо 10-15 хвилин.
Поки маса збивається, по черзі додаємо в неї яйця. Збиваємо, поки маса не стане пишною.
Просіваємо борошно, перемішуємо.
Розтираємо в ступці (або інакше дробитиме) бруньки гвоздики. Змішуємо з іншими прянощами.
Висипаємо в тісто.
Вливаємо туди ж коньяк, знову ретельно перемішуємо. Саме ретельно, тому що масляна маса дуже не любить змішуватися з борошном і прянощами, а нам треба, щоб тісто було однорідним. Тому на цьому етапі заважаємо вручну!
Змащуємо форму маслом, посипаємо панірувальними сухарями або подрібненим печивом. Ні в якому разі не борошном - жирна маса прилипне намертво.
Викладаємо масу приблизно на висоту половини форми. Вдавлює в неї ягоди (фрукти).
Збільшуємо температуру духовки до 200 градусів, ставимо пиріг і печемо десь 20-30 хвилин. Готовність видно з того, як бісквіт відстає від країв форми.
Виймаємо, кладемо на пиріг шматочки вершкового масла (щоб бісквіт НЕ задубіли) і накриваємо рушником.
Едим Тепло!
Зберігаємо те, що не доїли, в посуді з добре кришкою.

Про рецепті

Коротше, закортіло мені зробити тірольський пиріг. Рецептів я не знайшла, а ті, що знайшла, більше нагадували бабусину шарлотку. Я подзвонила своєму партнеру-австріяки, він мені сказав: «Основа - масляний бісквіт, а начинку і суміш прянощів бери будь-які». Я не стала мудрувати, заглянула в Молоховец в рецепти пряників і відміряла прянощі в залежності від кількості борошна . . . Вийшло ніжне, розсипчасте, що тане в роті тісто з непередаваним ароматом! Ура, я не переборщила з прянощами! ТЕПЕР ТОНКОСТІ. Масляний бісквіт, як з'ясувалося, не можна ставити в гарячу духовку. Ми розганяємо температуру до ста градусів, і лише до бісквіти збільшуємо її до нужной. У мене був ще бісквіт в невеликій формі із залишків тесту - я його зробила з чорницею і какао. Я не остудила духовку після перших (ось балда!) І поставила його в розігріту. Тут же утворилася кірка, і через 15 хвилин я мала добре зарумяненний бісквіт, нутро якого дригав як желе. Довелося ставити його на низ духовки, виключати духовку, злегка відкривши її дверцята, і таким чином підсушувати нутро пирога. Я його навіть не сфоткал, тому що краєчок злегка підгорів . . . Але всередині він виявився дуже хороший, чоловік забрав на роботу . . . ДО РЕЧІ, при випічці бісквіта для профілактики подібних неприємних речей можна, як тільки схопиться тісто, накрити пиріг фольгою (зрозуміло, дзеркальною стороною вгору , щоб відбивала тепло). Так, ще можна зіскоблити верхню шкірку і залити пиріг желе . . . Моя сім'я до желе ставиться з легкої гидливістю, тому зробила так - не дуже гарно. Наступного разу все одно підрівняй і засиплю шахами з какао і цукрової пудри . . . А ще можна зіскоблити корочку і просочити пиріг розігрітим медом . . . Коротше, тірольські пироги - це перш за все фантазія! Приятного всем аппетита!
Категория: Випічка | Просмотров: 273 | Добавил: attlon | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск

Календарь
«  Июнь 2010  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей

Друзья сайта
  • адрес: бухгалтерские продукты мебель портала телекоммуникации товары оборудование.

  • Мини-чат


    Copyright MyCorp © 2025Сделать бесплатный сайт с uCoz