Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2010 » Август » 5 » Тортик "Шоколадно-банановий купол"
20:52 Тортик "Шоколадно-банановий купол" |
Інгредієнти4яйца-великих
300г цукру
1пакетік ванільного цукру
180г борошна
2ст. л. порошку какао
1ч. л. порошку розпушувача
8г. желатину
5 бананів
500 мл вершків (я взяла 35%)
200г сиру (у мене знежирений)
4ст. л. шоколадної стружки
Додатково для оформлення
шоколад молочний і білий по пів плиточки) і 2ст. л. вершків
Рознімної форми діаметром 28см.
Час приготування 1. ч 30мин
Спосіб приготуванняНагріти духовку до 180%.
Відокремити жовтки від білків. Жовтки розтерти з ванільним і половиною простого цукру, влив 4ст. л. гарячої води. Збити білки, ввести в яєчний крем. Постепенно всипати борошно, 2ст. л. порошку какао, розпушувач і замісити тісто (міксером).
Викласти тісто в роз'ємну форму, застелене промасленим папером для випікання. Випікати 30мінут. Перекинути бісквіт на решітку (я на обробну дошку), зняти папір і корж розрізати горизонтально навпіл.
Половину коржа покласти в миску для салату. Акуратно придавлюючи ложкою надати форму купола (просто придавити до стінок УБМБФОЙЛБ).
Желатин розмочити (заздалегідь залити холодною водою і дати розбухнути).
Розім'яти 1 банан, змішати з сиром, цукром і шоколадною стружкою (я взяла звичайну шоколадку і дрібно порубала ножем). Желатин розпустити на водяній бані і ввести в крем (дайте йому спочатку трохи охолонути, інакше шоколадна крихта "тане"-як це вийшло в мене))) і фарбує крем), додати збиті вершки (збиваємо міксером до густого стану)
На корж купол викласти майже весь крем і нарізані кружечками банани, свеху ще тонкий шар крему, прикрити другою половинкою коржа. затягнути плівкою і поставити в холодильник на 4 години (у мене стояв ніч на балконі).
Потім (після закінчення 4 годин) миску перевернути на тортніцу, якщо торт не виймається (ну де-небудь крем прилип і т. п. ) намочити рушник гарячою водою і на пару хвилин обмотати миску, потім вона легко зніметься.
Торт прикрасити на свій смак, у мене з цим туговато)) тому просто розтопила шоколад з додаванням вершків, окремо білий і молочний, прикрасила бананами і полила шоколадом.
У журналі написана посипати порошком какао.
Про рецептіУ мене корж вийшов світлим, щось з какао не те, не дає кольори чомусь-викинула, треба свіженький купувати. За ідеєю корж повинен бути темно шоколадного цвета. Так як готувала по журналу, запитувати і уточнювати рецепт було ні в кого, а в журналі написано якось розпливчасто . . . ні яких уточнень про форму і т. д. У мене немає поки, рознімної форми довелося використовувати форму для пирогів, але в неї діаметр не дуже большой23-25см. , корж вийшов маленьким, але високим - коржі вийшли трохи товстуватий і майже половина крему залишилося, тому беріть форму побільше, напевно 28см. А, ось ще що, спробуйте крем на свій смак, він виходить в міру солодким, я люблю послаще, тому додала ще цукрового пудри. Правда з залишився крему я приготувала щось типу тірамісу, теж дуже вкусно. Но торт однаково смачний і ніжний
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 182 |
Добавил: attlon
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
Друзья сайта |
адрес: бухгалтерские продукты мебель портала телекоммуникации товары оборудование. |
|