Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
|
Главная » 2009 » Декабрь » 11 » шоколадний торт
|
ІнгредієнтиДля бісквіту:
1 стакан цукрового піску;
4 яйця;
пачки ваніліну;
200 грам борошна;
50 грам крохмалю;
1/2 пакетика розпушувача тесту;
200 грам шоколаду;
50 грам вершкового масла.
Для просочення:
1 склянка цукру;
1 склянку води;
1 ч. л. соку лимона;
1 ст. л. коньяку.
Для глазурі:
100 грамів гіркого шоколаду;
2 ст. л. сметани.
1пакетік збитих вершків (сухі);
200 мл. молока;
100 грам вишні (замор. )
Спосіб приготуванняЦукровий пісок збиваємо з яйцями до отримання піни. Борошно, розпушувач тіста і ванілін змішуємо і поступово додаємо не переставляючи збивати. Потім повільно вливаємо розтоплений з вершковим маслом шоколад (я купувала звичайний фігурний) і продовжуємо збивати.
Виливаємо тісто в змащені олією форми і ставимо в розігріту духовку на 180 градусів. Випікаємо протягом 25 хвилин. Дістаємо готові коржі і Остуджуємо.
Робимо сироп для просочування бісквіту. В 1 склянку киплячої води висипаємо 1 стакан цукрового піску і розмішуємо поки пісок не розчиниться повністю. Охолоджуємо, додаємо сік лимона і коньяк. Отримані сиропом просочуємо бісквіт.
У молоко висипаємо пакетик сухих вершків і збиваємо міксером на малій швидкості три хвилини і на великій швидкості ще 5 хвилин.
Робимо шоколадну глазур. Переглянувши величезна кількість рецептів на нашому сайті, для приготування глазурі я скористалася радами zooz (велике спасибі). Плитку гіркого шоколаду розтоплюємо в мікрохвильовці протягом 1-1,5 хвилин і гарненько перемішуємо зі сметаною.
Промазуємо збитими вершками коржі і обмащуємо боки. Глазур'ю покриваємо верх торта, прикрашаємо вишнями і збитими вершками.
Про рецептіВийшов дуже смачний торт. Домашні з'їли і просять ще.
|
Категория: Випічка |
Просмотров: 169 |
Добавил: attlon
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
Друзья сайта |
адрес: бухгалтерские продукты мебель портала телекоммуникации товары оборудование. |
|